8 Eylül 2014 Pazartesi

Seyhtan'in Son Gunu- Burak Ozdemir

Tanri' nin Dogum Gunu ve Levh-i Mahfuz kitaplariyla sevdigim Burak Ozdemir' in bir baska kitabida Seyhtan' in Son Gunu, ben tum kitaplarini keyifle okudum. Ozellikle de Kuran-i Kerim' in Turkce mealini okudum ve bana cok sacma geldi diyenlerin mutlaka okumasi gereken kitaplar oldugunu dusunuyorum. Burak Ozdemir bize ogretilen ancak eksik ogretilen bambaska bir dinin kapilarini aciyor. Kuran'daki ayetlerin turkce meallerini ve anlamlarini anlatiyor. Kur-an' in bir suru batini anlami mevcut olup, her farkindalik seviyesinde ayetlerin anlamlari da farklilik kazaniyor. bunlar genelde pek bizlerle paylasilmiyor. Temeli sevgi olan bir din korku kulturu uzerine kuruluyor ve bizlere de ogretiliyor. Herkes ibadetini cennete girmek icin yapiyor, gercekten allah'la bag kurmak icin, onu hissederek ibadet eden pek yok nedense. Burak Ozdemir de iste bu batini anlamlara aciklik getiriyor ve aklinizdaki dinle ilgili sorulara inanilmaz guzel cevaplar veriyor. Bem keyifle takip ediyorum.Sizlere de tavsiye ederim. Asagida yeni kitabindan hosuma giden bir iki bolumu sizinle paylasacagim. Yuregine, emegine saglik Burak Ozdemir....

Sevgi, nefes, isik ve askla...


- Gercek dua nedir bilir misin kucugum? Gercek dua, kolunu kestiginde acik yaranin mikrop kapmasi kadar gercektir. Kolun gercekten kesildiyse , o mikrobik organizmalar seni mutlaka bulacaktir. Dua knedinden feda icerirve mutekamil bir nefsle ettigin gercek duada, sen kolunu gozunu kirpmadan pozitif anlamiyla kesmis olursun. Evrenin neresinde olursan ol, o organizmalar orada varolmayi mutlaka basaracaklardir. Duana donecek olursak, eger bu dua kabul edilmediyse, knedine donup sorusturman gereken nokta NET MIYDIM ? Duanda net misin? Temenni edenlerde misin yoksa sadece talep edenlerden mi? Ne yapacagini arayanlardan misin ne yaptigini bilemeyenlerden mi? Dua ne yaptigini gercekten bilenlerin evrenden aldigi karsiligin adidir. Ne yaptigini bilmeyenlerin yolculugu, ne istedigini gercekten bildigi istasyona gelinceye kadar devam edecektir.

- Insan mucizelerinin altinda hep ayni gizli kahraman vardir. Oz, konusmadigi icin, krediler, tebrikler ve alkislar, mucizelerin figuranlari olan doktorlara, ilaclara, aletlere ve uygulamalara gider. Insan, gercek bir mucize makinasidir. Mucize, zaman zaman yasanan siradisilik degildir. Mucize, kesintisizce faaliyet gosteren perdenin, zaman zaman aralanarak desifre olmasidir.

- Her insan, insan gibi dogar. Rutin bir bicimde, ancak dogumlari talip eden hayat omurlerinden oyle kimlikler ortaya cikar, oyle hikayeler yasanir ki bunlara insan mucizesinin disinda baska bir adla yaklasamazsin. Kimi insanlar ' Keske bu hikaye hic bitmese, bu insan sonsuza kadar yasasa' dedirtir, diger insanlara. Mustafa Kemal bu hikayelerden biridir. Bir rutin dogumun gerceklestigi ancak bu dogumlarin ardinda doldurulmaz bosluklar biraktigi bir hikaye. Ardinda biraktigi bosluk yer yer bir travma halini alir. Insan her canli gibi dogar ve her insan gibi olur. Fakat bu iki noktanin arasinda gezegene damgasini vuracak essiz hikayeler yaratir. Bu, insanoglunun hikayesidir.

Bir Melek yeryuzune indiginde, gokyuzune bir melek olarak devam edecektir.
Oysa Hira donusunde Cebrail, ayni Cebraildir.
Ancak Muhammed ayni Muhammed degildir.
Insan, bir ciplak cocuk olarak dogup, bir ATATURK olarak olebilen,
Tanrisal potansiyelin resmi adidir.

Burak Ozdemir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder