17 Ocak 2013 Perşembe

Degisime direnmek

http://indigodergisi.com/2012/12/ruhsal-yolun-kurallari-ve-etikleri/

Bugun ruhsal bir yolculukta bize rehberlik eden kurallari baylasiyorum sizinle . Bunlar yapilir mi diye dusunenler isin soyleyeyim egoyu devre disi birakmak ya da Mevlana nin yaptigi gibi nefsi terbiye etmekle mumkun bu. Bunu yaparken de surekli hayatimizda olan ve ben niye boyle insanlari hayatima cekiyorum dediginiz inlarin size sizi anlattiklarini bilmek , sinirlendiginizde o insanlarin sizde hangi duyguyu ortaya cikardiklarina bakarak yapmak gerekli ... Kizdiginiz ya  da sizi uzen her insan aslinda sizin eksik bir yaninizi tamamlamak icin orda ve size sizi anlatmaya calisiyor. Icsel yolculuk da aslinda gunumuzdeki yaygin bilgisayar oyunlari gibi ,eksikliginizi gorup tamamladikca ,bir sonraki levela geciyorsunuz ve size baska bir eksikliginiz gosteriliyor. Haa eger goremezseniz ne olur ayni sorunlu insanlarla surekli karsilasirsiniz o insanlarin belki yuzleri degisir ama size vermek istedikleri ders hep aynidir. Siz ogrenene kadar da hayatlarinizdan cikmazlar cunku size sizi anlatmaktir o ruhlarin gorevleri.Asagida degisimle ilgili,cok begendigim bir sozu var Sems-in degisime dair bir sozu...Yazdiklarimi deneyimlemekle belki sadece zaman kaybedersiniz ya  soylediklerim gercekse ve tum o sorunlu insanlar hayatinizdan teker teker cikarsa,yeryuzune cenneti indirmis olmazmiyiz...Ilk basta insanlarin size neyi anlatmak istedigini tam cozemeyebilirsiniz cunku bu da bir deneyim isi , sonra alisinca ne kadar ogrenecegim sey varmis dersiniz ve ogrenmek isteyene egitim hic bitmez .Cozemediginiz ya da sinirlendiginizde hangi duygunun sizi sinirlendirdigini bulamadiginiz durumlarda mail atarsaniz elimden geldigince yolunuzu acmaya calisirim.

Sevgi,nefes ve isikla ...


Hakk-in karsina cikardigi degisimlere direnmek yerine teslim ol.Birak hayat sana ragmen degil seninle beraber aksin.Duzenim bozulur , hayatimin alti ustune gelir diye endise etme. NEREDEN BILIYORSUN HAYATIN ALTININ USTUNDEN DAHA IYI OLMAYACAGINI...

SEMS-I TEBRIZ

16 Ocak 2013 Çarşamba

huzur icimizde :)

/http://indigodergisi.com/2013/01/icsel-pusulalarimiz/

Mukemmellikle baslayalim

Bugune kadar hep yaptigim her seyin en iyisini en mukemmelini yapmaya calistim. Mukemmel cocuk, mukemmel es, mukemmel is kadini... Hayatimda kusurlara yer yoktu.Hep cabaladim ,hep zorluklar cektim ,evet emeklerimin karsiligini da aldim ancak hic bisey bana kolaylikla, emek harcamadan gelmedi . Babamin hediyesinden sonra nefesle farkindalik yolculugum basladi ve farkettim ki aslinda kendini akintiya birakmak gerekiyormus. Mukemmeli yakalamaya calismak aslinda var olan mukemmeli bozmaktan baska bir ise yaramiyormus.Hayatindan geriye yorgun argin bir sen kalsin istemiyorsan, ne gecmis icin uzul ne gelecek icin endiselen su anda kal ve basina gelecekleri seyret, sevgiyle kabul et. Hayatin nasil kolay olduguna ve duzenin senin olusturmaya calistigindan da mukemmel  isledigine en cok sen sasiricaksin.