17 Şubat 2021 Çarşamba

Kendini Keşfet

 


Bu sefer erteleme ! İşe kendinden başla.

Koy tüm yapılması gerekenleri, yapılması lazımları bir tarafa ve bak kendine aynada. İncele yüzünü, gözlerini. Mesela görebiliyor musun gözünün içinde inatla parlayan ışığı? işte o ışık hep orada senin onu bir gün görmeni kendini keşfetmeni bekliyordu, tıpkı insanların da seni görmesini beklediğin gibi.

Şimdi senin zamanın !

Önce o ışığı keşfetmeye ada kendini. İşe yola koyulmakla başla.

Seni sana götürecek yolculuğa hazır mısın ?

Sonra sessiz bir mekan bul ve bunca hıza alışmışken bir sakinliği, sukuneti deneyimle bakalım. Nasıl bir his hiçbir şey yapmadan sakince oturmak, tüm o karmaşaya rağmen sessiz , kendinle kalabilmek? Biliyorum başta çok korkutucu ve dayanılmaz bir ıstırap gibi gelecek, bir dakika değil bir saniye bile duramam böyle diyeceksin .Ama bütün cevapların bu sessizliğin içinde saklı unutma. Kendini duymak için bu sessizliğe ihtiyacın var . Hadi artık tam zamanı, bu sefer kaçma kendinden ,yaşadıklarından, keşkelerinden , kayıplarından , acılarından. Bütün bunlar bir deneyimdi ,iyisi - kötüsü olmayan. Sadece deneyimledin ve o anki hisleri kaydetti bedenin, zihnin. Şimdi bu deneyimleri anlamlandırma zamanı. Ancak sen yapabilirsin bunu, sadece sen o ışığı yakabilirsin gözlerinin içinde yeniden. Bak derin derin gözlerine ve in oradan kalbine. Bunca yıl zihninle yol aldın da ne oldu ? Geldiğin yol ortada, sorularınla baş başasın. Şimdi bir de herkesten sakladığın, kendinin bile unuttuğun o kalbine in ve aç kalbini, kendine ,dünyaya, sevgiye .Biliyorum, önceden çok canın yandı ve kalbini kapatırken hissetmemeye yemin ettin, bir daha asla dedin.

Ama şimdi tam zamanı, hem unutma o yaşadığın bütün deneyimlerle artık eskisinden daha güçlüsün. Kimse seni artık eskisi kadar incitemez o en derin yerinden. Şimdi kalp gözünü aç ve oradan bak olup bitene, hissetmeyi seç yeniden ve yeni deneyimlere ,sevgiye aç kalbini .

Secde etsin zihnin, kalbin önünde ve teslim ol olup bitene, hayata , güvenle . Ancak sen bütünleyebilirsin yarım kalan yarını kendi kalbinle. Hadi ne olur ilk kez çık kozandan ve kanatlarını hatırla, bu sefer korkunun yerine sevgiyi ve neşeyi koy .Uçabildiğine şahitlik edeceksin kelebekler gibi. Hayat bir seçim ve yeniden yazmak için geleceği , neşeli , sevgi dolu deneyimler yaratmak için şimdi sıra sende .

Seçim senin!

Neşeyle kal

Demet Ergin Boran