30 Nisan 2021 Cuma



YAŞAM VE NEFES

Birbirinin tamamlayıcısı nefes ve yaşam. İlk nefes alışla yaşama ilk adımımızı atarken son nefes verişimizle de yaşamı sonlandırıyoruz .Bu aradaki süreçte de  " Nasıl nefes alıyorsak öyle yaşıyoruz. " Nefes ve yaşam iç içe,. birbiriyle paralel yönde ilerliyor. Doğduğumuzda aldığımız doğal diyafram nefesleri sonra giderek kayboluyor ve herkesin kendi deneyimlerinin sonucunda oluşan yeni bir nefes alma şekli ortaya çıkıyor. Bazılarımız göğsüne nefes alırken bazılarımız da dolu dolu karnına nefes alıyor. Bazılarımız ters nefes alırken bazılarımızın nefesi çok sığ. Bütün bunlar ne demek ve hayatımızla nasıl yakından ilintili ?

Nefes yaşam demek, yaşam enerjisi demek her nefes aldığımızda yaşam enerjisini içimize alıyoruz ve ne kadar derin nefesler alıyorsak o kadar da enerjik olarak hayata devam ediyoruz. Sığ nefes aldığımızda ise yani çok az kapasite ile nefes aldığımızda ise bu bize yaşamın içinde var olduğumuzu ama pek de haz alarak dolu dolu yaşamadığımızı gösteriyor. Nefes aldığımızda önce göğsümüz nefesle hareket ediyorsa bu da göğüs nefesi alıyoruz demektir. Bunun da hayatımızla ilişkisi daha çok kalp insanı olduğumuzun, mantığımızdan çok hislerimize göre kararlar aldığımızın göstergesidir. Nefes aldığımızda karnımızın ilk önce şişmesi ise karın nefesi aldığımızı gösterir. Bunun hayatımızla ilişkisi ise daha çok mantığımızla karar verdiğimizi, mantığımızla yaşadığımızın bir göstergesidir. Nefes kendiliğinden çaba gerektirmeyen bir eylem olmakla birlikte bazılarımız omuzlarını kullanır nefes alırken, omuzlar aşağı yukarı iner kalkar bu da bize o kişinin hayatında hep bir çaba olduğunun göstergesidir . Genelde başkalarının kolaylıkla sahip olduğu şeylere hep bir çabayla sahip olduğunun göstergesidir. Burada ki örnekler gibi nicelerini söyleyebiliriz nefesinize bakarak, yani sizi size nefesinizle anlatabiliriz . Herkesin parmak izi gibi birbirinden farklıdır nefes kalıbı. Biz Transformal Nefes tekniği ile blokajları açarak nefesin bedeninizde kolaylıkla dolaşmasını sağladıkça sizin de önce nefes alma şekliniz değişiyor ve buna bağlı olarak da yaşadığınız hayat, hayatta değişmez dediğiniz huylarınız, etrafınızdaki insanlarla ilişkileriniz değişiyor .Yaşam enerjisi özgürce vücudunuzda dolaşmaya başladığında siz de yaşamın içinde daha güvenle ve kolay ilerliyorsunuz. Nefesin yaşadığınız hayatla aklımızın sınırlarının alamayacağı bir bağlantısı var. İşte benim de mucize dediğim tam da burada devreye giriyor. Bilinçli nefes aldıkça nefes alış şeklimiz yani nefes kalıbımız değiştikçe, nefes vücudumuzda özgürce dolaştığında siz de hayatta daha ayakları yere sağlam basan, daha ne istediğini bilen, daha kararlı daha neşeli daha hayallerini gerçekleştiren bireyler oluyorsunuz .

Hayatınızda bir anlam arayışı içindeyseniz ve nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız, ilk yer bence nefesinizdir. Çünkü nefesinizi okuyabildiğinizde ve nefesiniz değiştiğinde yaşadığınız dünya, insanlar birebir aynı olmasına rağmen siz başka bir frekansdan dünyayı algılamaya başlayacağınız için hayatta size başka yerden cevaplar veriyor, daha kolaylıkla hayatın içinde ilerliyorsunuz çabasız ve neşeyle. Yataktan keyifle kalkıyorsunuz ve tüm güne yetecek enerjiyi buluyorsunuz kendinizde .Daha bol oksijen aldığınız için daha sağlıklı oluyorsunuz ve hastalıklarınızda bile gözle görülür  iyileşmelere şahitlik ediyorsunuz. Birileri sizi sevsin, yaptıklarınızı onaylasın, sizi takdir etsin diye çabalamayı bırakıyorsunuz ve sadece kendinize ait olan, merkezinde kendinizin olduğu bir hayatı yaşıyor oluyorsunuz. Aslında aynı acılardan farklı deneyimlerle geçtiğimizi ve birbirimizden farklı olmadığımızı keşfediyorsunuz .Böyle olduğunda da ilk önce yargılarımız ortadan kalkıyor. Kimseyi yargılamıyoruz, yediği, içtiği , giydiği ,inanışları için ve kızgınlık ortadan kalkıyor, başımıza gelen olaylarda kişilere değil olayın size göstermeye çalıştığı mesaja odaklanıyorsunuz.

Nefes bizi ortak bir kollektif bilince, daha yüksek bir bilince bağlıyor ve yaşamı oradan deneyimlemeye başlıyoruz . Bütün bildiklerimizden öte bir yerde yeniden doğuyoruz. Nefesin gücünü keşfettiğimizde hem büyük resmi algılıyor hem de kurgunun muhteşemliğine şapka çıkarıyoruz . Sonrasında bize düşen nefesin hayatımızdaki mucizelerine tanıklık etmek, anın tadına vararak, her anı hissederek neşeyle yaşamak ve bu dünyadaki varoluşumuzu onurlandırmak.

Tek yaşam amacımız var o da yaşamın tadını çıkarmak.

Neşe ve aşkla

Demet